GRATIS FRAKT ved kjøp av boken Glutenfri Jul, tilbudet gjelder kun i dag!

Glutenfrie pepperkaker

Å få til perfekt knasende pepperkaker med deilige balanse mellom pepper, ingefær og nellik er adventstidens høydepunkt. Når kjøkkenet fylles av varm krydderduft fra nystekte stjerner, koner, hjerter og sjiraffer, vet man at det snart er jul.

Du trenger:

  • 140 g mørk sirup
  • 100 g rårørsukker
  • 150 g smør
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 ts kanel
  • ½ ts pepper
  • 1 pakke Det Glutenfrie Verksted Focacciamiks (400g)
    • Hold av 2 ss til utbaking
  • 1 egg
  • 1 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
    1. Smelt sukker og sirup sammen med krydderet. Når sukkeret er smeltet, tar du gryten av varmen og rører inn det kalde smøret.
    2. Avkjøl massen til 37 grader og rør inn mel, bakepulver og egg. Kna deigen godt sammen og pakk den inn i plast.
    3. Legg den i kjøleskapet i minst en time, og helst over natten.
    4. Ta ut deigen litt før du skal bake den ut.
    5. Sett ovnen på 175 grader.
    6. Det er lurt å kjevle ut deigen rett på bakepapiret, gjerne mellom to bakeark. Så trykker du ut kaker med formene du vil, tar bort deigen imellom og legger bakearket med kakene rett på plata.
    7. Stekes midt i ovnen i ca. 8 minutter.